Move Closer          
                Praktijk voor meditatietrainingen, massages en energetische behandelingen.      

Reiki/Seichem behandeling

Reiki betekent "universele levensenergie". Het universum is een onuitputtelijke bron van deze energie en datgene wat ons in leven houdt. Reiki is dus een krachtige en geconcentreerde vorm van deze energie.

Wat er tijdens een behandeling gebeurd is het doorgeven van helende energie via de handen. De energie loopt door zogenaamde meridianen, die je kunt zien als energiekanalen. Je kunt hierbij de kleding aanhouden. De energie gaat door de kleding heen. 

Je hebt in je fysieke lichaam zeven hoofd-chakra’s en een heleboel kleinere chakra’s, het zijn energiepunten waardoor de energie stroomt. Daarmee neem je informatie in je op en laat je het ook weer los. Iedereen maakt in zijn leven dingen mee die niet altijd even leuk zijn. 

De manier waarop je ermee omgaat, bepaalt of zo’n gebeurtenis een blokkade zal worden. Een blokkade houdt in dat een chakra niet meer open en in beweging is zoals het eigenlijk hoort. Omdat je chakra niet meer in beweging is en de energie niet meer vrij kan stromen, raakt het als het ware verstopt. 
In het begin merk je daar misschien niet zoveel van, maar op de langere duur kan dat voor lichamelijke en/of geestelijke problemen gaan zorgen.

Als iemand lichamelijk niet in orde is, dan is dat een teken van het in onbalans zijn op fysiek niveau. Door een Reiki/Seichem behandeling komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam met die extra energie aan het herstel beginnen.
Door een behandeling met Reiki/Seichem wordt je zelfhelend vermogen aangesproken, zowel op lichamelijk niveau als op geestelijk niveau. 

De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling. De ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf. Reiki/Seichem is nooit schadelijk omdat de energie daar in het lichaam heen gaat waar het nodig is. Je leert hierdoor met vervelende zaken uit het verleden af te rekenen en vollediger, gelukkiger in het leven te staan. Reiki/Seichem wordt gebruikt om te helen.

Na een behandeling kun je toename ervaren van vitaliteit, gevoeligheid en intuïtie, kracht, uithoudingsvermogen, innerlijke rust en levensvreugde.

Deze behandeling is ook te combineren met de klankstaven. Deze klankstaven hebben precies de frequentie die bij de bij behorende chakra past. Hierdoor wordt de energie nog eens extra versterkt.